HomeArchief SNS REAALPersberichten SNS REAALSNS REAAL kiest voor Het Nieuwe Werken

SNS REAAL kiest voor Het Nieuwe Werken

De Raad van Bestuur van SNS REAAL heeft besloten dat het hele concern, inclusief de bedrijfstop, stap voor stap flexibel gaat werken. De Raad van Bestuur start zelf op 6 december. Het is de bedoeling dat rond 2013 alle 7.400 medewerkers zijn overgegaan op Het Nieuwe Werken (HNW). Eind 2011 zal bijna de helft van het personeel werken volgens het nieuwe concept.

Het besluit voor totale invoering van Het Nieuwe Werken volgt op een proef in 2009 en 2010 onder 550 medewerkers in Alkmaar en Utrecht. De proef heeft de verwachtingen ruim overtroffen. De medewerkerstevredenheid van HNW-ers is in minder dan een jaar gestegen van 7,18 naar 7,61. Van de HNW-ers zegt 77% effectiever te werken; 92% werkt thuis, gemiddeld anderhalve dag per week. SNS REAAL kiest er nu voor Het Nieuwe Werken voor alle medewerkers in te voeren. Medewerkers met een functie waarbij aanwezigheid vereist is - zoals receptie, beveiliging en medewerkers in de SNS Winkels – zijn uitgezonderd.

Het Nieuwe Werken staat bij SNS REAAL voor een nieuwe manier van denken over werk. Niet hoe of wanneer of waar we werken, maar wat we doen staat centraal. SNS REAAL richt flexibele werkomgevingen in op de kantoren, stelt technische hulpmiddelen zoals smartphone en laptop ter beschikking aan alle medewerkers en steekt veel tijd in de begeleiding van haar personeel. Uitgangspunt is dat medewerkers de helft van hun werktijd vanuit huis werken.

Dick Okhuijsen, binnen de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de invoering van Het Nieuwe Werken: 'SNS REAAL is een pionier in de financiële sector, aangezien niemand wordt uitgezonderd. Ook de top van ons bedrijf werkt volgens het nieuwe concept. Om duidelijk te maken dat SNS REAAL volledig achter Het Nieuwe Werken staat, heeft de top van ons concern geen eigen werkplek meer en werken we bijvoorbeeld zo veel mogelijk papierloos. Het Nieuwe Werken heeft de toekomst, denken wij. We zetten het primair in om de medewerkers-tevredenheid te verhogen, wat leidt tot een hogere productiviteit. Tegelijkertijd zullen de operationele en de huisvestingskosten aanzienlijk dalen door Het Nieuwe Werken. Het mes snijdt dus aan twee kanten.'